Pai Skincare - правилната грижа за всеки тип кожа

Pai Skincare - правилната грижа за всеки тип кожа

Марката Pai Skincare разработва продукти, които са перфектно съгласувани с нуждите на различните типове кожа.

Pai Skincare е натурална козметична марка от Лондон, специализирана в грижата за чувствителна и алергична кожа. Самите продукти са разработени, тествани и произведени, за да се гарантира най-високо качество. Вече има продукти, които са напълно съгласувани с изискванията на специфични типове кожа. Нека да ги разгледаме по-отблизо.

Какъв вид продукт трябва да търсите за

мазна, проблемна кожа или комбинирана кожа

Ако кожата създава прекалено много мазнини, са важни активни съставки, които възстановяват естествения баланс на кожата. В допълнение, проблемната кожа често е възпалена. Тук съставки като здравец са идеални. Също така помагат за намаляване на зачервяването. Маслото от магарешки бодил има детоксикиращ ефект върху кожата и намалява големи пори.

Чудесен продукт от Pai Skincare, който помага при тези проблеми, е The Pioneer Mattifying Moisturizer .

Друг добър съвет е използването на масла. На пръв поглед това изглежда малко нелогично, защо да трябва да нанасяте допълнително масло на мазна кожа? Всъщност, нанасянето на масло може да помогне за ребалансиране на естественото производство на мазнина в кожата. Препоръчваме мало Rosehip BioRegenerate Oil. Особено подходящо за комбинирана и мазна кожа.

суха и чувствителна кожа

Сухата кожа не произвежда достатъчно масло, което я прави да се усеща напрегата и е податлива на появата на фини линии. За този тип кожа се предпочитат мазни, богати на омега масла, които защитават бариерата за влага на кожата. Маслото от авокадо подхожда идеално. В допълнение, сухата кожа се нуждае от продукти с високо съдържание на вода, за да допълни загубената влага.

Перфектен за тези задачи е Love & Haight Hydrating Moisturizer. Този дневен крем е силно подхранващ, повишава съдържанието на влага в кожата и я прави отново еластична. Също така е добра идея да използвате лек пилинг два до три пъти седмично, за да може кремът да разгърне качествата си напълно. Това премахва мъртвите клетки на кожата, помагайки на крема да стигне там, където трябва да отиде: до здравите клетки на кожата.

много суха и зряла кожа

С напредване на възрастта се понижава производството на себум на кожата. Ето защо, зрялата кожа често може да бъде много суха. Фините линии са по-забележими и кожата изглежда матова. Този вид кожа се нуждае от продукти с високо съдържание на вода и натурални масла. Водата увеличава баланса на течностите, маслата предпазват бариерата на влага и успокояват. И други активни съставки, които съхраняват водата, са важни. Такива са активните съставки на черния бъз, защото те стимулират производството на хиалуронова киселина в кожата. Хиалуроновата киселина може да съхрани вода хиляди пъти повече от собственото си тегло, което драматично подобрява хидратацията на кожата. Освен това не трябва да се забравя регенерацията, за която е особено подходящ екстракт от живовляк и обикновено усойниче. За този тип кожа Pai Skincare разработи Salvation Jane Omega Rich Moisturizer. Той има антиоксидантен ефект, предпазва и подхранва интензивно. В допълнение, зрялата и изключително суха кожа трябва се ексфолира редовно, т.е. два или три пъти седмично.

изключително чувствителна кожа

Свръхчувствителната кожа реагира много по-бързо на външните дразнители, отколкото здравата кожа. Следните кожни състояния попадат в тази категория:

  • розацея
  • дерматит
  • екзема
  • уртикария
  • псориазис
  • периорален дерматит

Ключът към справянето с този тип кожа е винаги да четете внимателно съставките и да идентифицирате с течение на времето стимулиращите дразнения съставки.

Важни за свръхчувствителната кожа са успокояващите съставки, като лайка, която има и противовъзпалителни свойства. Освен това, шипките са добри, защото поддържат естествените лечебни процеси.

Тези две съставки са съчетани в The Anthemis Soothing Moisturizer. Той е богат на есенциални мастни киселини, намалява риска от дразнене на кожата и успокоява кожата.

Най-доброто за много чувствителна кожа е грижата, която е сведена до минимум. Колкото по-проста се поддържа грижата за кожата, толкова по-скоро кожата ще възвърне естествения си баланс. В допълнение се избягва тя да е прекалено стимулирана с твърде много активни съставки.

Тук можете да намерите всички продукти на Pai Skincare, които ние от Ecco Verde предлагаме за Вас.