Защо да преминете към натурална козметика?

Защо да преминете към натурална козметика?

Има много причини да преминете от конвенционалната към натурална козметика. Често по време на бременност жените се интересуват от веществата, съдържащи се в техните козметични продукти. Или искат да живеят по-здравословно като цяло и в един момент стигат и до козметиката. Ето основните причини за промяна:

Предимства за кожата

  • При сертифицирана натурална козметика се използват само натурални съставки.
  • Не могат да се използват силикони и парабени.
  • Богати, ценни растителни масла подхранват кожата и я регенерират.
  • Косата и кожата се връщат към естествения си баланс.

По-полезно е за околната среда

  • Натуралните козметични продукти често са опаковани в щадящи околната среда опаковки.
  • Производството е устойчиво
  • Има справедливи условия на труд
  • Тестовете върху животни са забранени.

Пристъпете към промяната бавно

Ако сте решили да преминете от конвенционалната козметика към натурална козметика, е добре първо да претърсите подробно банята си. Всички продукти, които не са натурална козметика, биват отсортирани. Не е нужно да изхвърляте всичко. Особено продукти, които често използвате, могат да се употребят докрай. Много хора често са догматични и веднага изхвърлят всичко. Но това не винаги е идеалното, защото от една страна не е добре за околната среда, ако изхвърлите пълни или наполовина пълни продукти, а от друга страна страда и портфейлът.

Важното е постепенно да се заменят всички конвенционални продукти с натуралните им аналози.

Същия ефект по-късно

Тъй като натуралната козметика съдържа други активни съставки, ще отнеме известно време, докато тялото свикне с нея (отнема около четири седмици, докато кожата се обнови). Особено по време на периода на преход може да се появят кожни проблеми, малки пъпки или зачервявания. Но не изпадайте в паника, това е нормално и ще отмине.

Кожата може и да се усеща суха. Това често е така, защото при някои природни козметични продукти всички съставки попиват напълно, без да оставят остатъци.

Ако замяната на конвенционалните продукти става постепенно, а не наведнъж, е по-лесно за тялото да свикне. В крайна сметка, само една област на тялото се настройва към промяна, а не цялото тяло наведнъж.

Помяната при косата

При косата настройването отнема малко повече време, защото просто отнема известно време, докато всички силикони и синтетични съставки бъдат отмити. И при нея може по време на прехода да има изсушаване или и по-бързо омазняване в началото. Както казахме, това е нормално и изчезва с времето. Не е признак, че натуралният козметичен продукт не действа.

След като косата свикне с новите активни вещества, тя ще засияе отново както преди.

Тук бихме искали да предложим няколко продукта, които са подходящи за прехода:

Коса:
Bio Extra Volume Shampoo от Hands on Veggies

Грим:
LAVERA Natural Liquid Foundation

Тяло:
DR. SCHELLER Calendula Балсам за тяло
LAVERA Basis Sensitiv

Мъже:
BENECOS for men 3в1 Body Wash

Бебе:
WELEDA Calendula Babycreme