Правите ли тези грешки при почистване на лицето?

Правите ли тези грешки при почистване на лицето?

Грижата за лицето често се пренебрегва. Нв винаги лицето се почиства старателно. Често нямаме време и тогава е по-лесно да избършем лицето само от време на време, да го изплакнем набързо под душа или да си лягнем с грим. Въпреки че знаем предимствата на правилното почистване.

Но ако отделим време да почистим лицето си наистина старателно, все пак изниква въпроса: правилно ли го правим? Ето пет от най-често срещаните грешки при почистването, които трябва да се избягват:

 • Водата е прекалено гореща
  Ако мием лицето си с твърде гореща вода, капилярите на кожата могат да се увредят и естествените масла на кожата да се отмият. Това прави кожата по-податлива на зачервяване и сухота.
  Най-добре е да намалим температурата и да използваме максимално хладка вода. Най-добре е да навлажим кърпа, да я изцедин и леко да я притиснем към кожата за няколко секунди, за да улесните премахването на грима и мръсотията преди да използваме почистващ препарат.
 • Не се използва подходящото почистващо средство
  Всяко човешко същество е различно и такава е и кожата. Детергентите често съдържат много дразнещи вещества, които могат да са отговорни за различни кожни проблеми. Ако има онова изключително чисто усещане след почистването, това е знак, че защитните масла на кожата са били отмити от сулфати или дехидратиращи алкохоли.
  В този случай е препоръчително да смените почистващия препарат. Кожата никога не трябва да се чувства стегнаат след почистване на лицето.
 • Твърде много продукти
  Почиствате ли кожата си два пъти? Не е добра идея да бомбардираме кожата си с твърде много продукти. Почистващите препарати за миене и отстраняване на грим съдържат сулфати, алкохол и синтетични аромати, които оставят кожата раздразнена и напрегната - дори и да използвате нежно почистващо средство след това.
  Най-добре е да използвате по-малко количество от същия почистващ препарат за второ почистване или първо да използвате кокосово масло, за да премахнете грима по очите преди почистване.
 • Бързо почистване
  Дори да сме уморени в края на дългия ден и просто искаме да си легнем, трябва да не птетупваме почистването.
  Можем, например, да масажираме за няколко секунди лицето, когато използваме почистващото средство. Това също помага за намаляване на напрежението и стреса.
 • Агресивни ексфолианти
  Чест пилинг или продукти с пилинг частици с неправилна форма могат да раздразнят кожата. Не трябва да използваме ежедневно почистващ препарат с пилинг 2 в 1.
  Един или два пъти седмично е достатъчно. Най-добрият начин е да използвате пилинг продукти с естествени, сферични форми на пилинг частиците.