Как да премахнем петна от грим без пране

Как да премахнем петна от грим без пране

Следите от грим по дрехите са неприятни. Но не се притеснявайте, има начини да се отървете от тях - дори и без пране.

За съжаление винаги може да се случи по дрехите си да открием петна от грима. Причините могат да са разнообразни, но нямат значение. Петното е налице; как да ги премахнем? Ето няколко съвета как да се отървете от петната - дори без пералня.

Нишесте и сода за хляб

Повечето козметични продукти са изработени от мазнини и бои, така че трябва да отстраним и двете. Важно е да действате веднага, защото мазнините се разпространяват бързо. Следователно, първо трябва да попиете колкото е възможно повече грим с абсорбираща кърпа. За да свържете останалата мазнина, поръсете царевично нишесте върху петната, леко натиснете нишестето и го оставете да подейства за няколко минути.

След това премахваме нишестето и навлажняваме петното. После поръсваме содата и я оставяме да действа, за да премахне цвета. Последната стъпка се повтаря, докато цветът изчезне.

За бели дрехи

С правилните средства и петната дори при бели дрехи не би трябвало да са проблем. За целта първо трябва да отстраним мазнината с абсорбираща кърпа, доколкото е възможно. След като петното изсъхне, взимаме галски сапун против петна, навлажнете и разтрийте петното с него. Сапунът не само премахва цвета, но и останалата мазнина.

Кубчета лед

Течен фон дьо тен, автобронзант или коректор е най-добре да се "остържат" преди да изсъхнат. Вземете кубче лед и разтърквайте петното с кръгови движения. Междувременно попивайте с хартиена кърпа. Повторете процеса, докато цветът не излезе от тъканта.

Найлонови чорапогащи

Със стар чорапогащник можем да отстраним пудри, основи, руж или сенки за очите. За целта вземете найлонови чорапогащи, които вече не използвате. Първо премахнете излишния прах от дрехите. За целта можете да използвате сешоар (студена струя) или сами духнете. След това минете с чорапогащника над петната и ги изчеткайте. Чорапогащникът поглъща цветните пигменти. Изперете го в пералнята и можете да го използвате отново за следващото петно.

Хляб

Ако тябва да стане много бързо, хлябът може да помогне при петна от червило или основи. За целта вземете парче хляб и внимателно разтрийте върху петната. Това действа много добре, особено при тъмните дрехи. Петно не изчезва напълно, но това е добър метод, ако наистина няма време.

Почистващи кърпички

Внимание: Преди да използвате кърпички за почистване, винаги трябва да тествате на незабележимо място как химикалите в кърпичките ще реагират с тъканта. Ако нищо не се случи, можете да започнете да триете петното с кърпичка с кръгообразно движение. Най-добре е да започнете от ръба и бавно да си проправяте път към средата.

Ако по-голямата част от петното е изчезнало, изплакнете плата с течаща студена вода. След това подсушете петното с хартиена кърпа.