Лятното време уврежда косата ни

Лятното време уврежда косата ни

През лятото слънцето грее неумолимо и уврежда косата ни: нацепените краища са честа последица от това. Тук правилната грижа е много важна.

Лятото, и особено лятната почивка, е истинско предизвикателство за косата ни, дори можем да кажем и огромен стрес. Интензивната слънчева светлина, по-специално UV-лъчите, уврежда протеиновата структура на косъма, а вятър, хлорна и солена вода допълнително я увреждат.

Какво се случва?

Здрословният блясък, който косата ни има при най-добрата си форма, се губи, интензивността на цвета намалява, кращата се разцепват. Косата ни е уморена, матова. Сламеният вид и цъфтящите краища са видимите и чести последствия, особено при боядисаните коси.

Грижата е важна

Разбира се, че е ще добре, ако не оставяте да се стигне дотам. Но ако вече имате нацепени краища, богатата грижа е важна - и най-добре без силикони. Силиконите карат косата да изглежда добре много бързо. Те оформят филм върху косата и я карат да блести. Разбира се, това изглежда добре, но за съжаление, само в началото косата е красива. В дългосрочен план, силиконите могат да причинят големи щети на косата ни.

При всяко измиване по косата се натрупват повече силикони (както и по скалпа). Косъмът става все по-тежък и в някакъв момент просто виси безжизнен. Няма вече обем и повечето прически след кратко време се разпадат.

Тогава ще помогне само преминаването към средства без съдържание на силикони.

Натоварвайте косата колкото е възможно по-малко

Нашата коса е ежедневно изложена на много влияния, много от тях я стресират: боядисване, изправяне, ежедневно измиване с топла вода, сушене и фризиране, слънце, вятър, хлорна или солена вода на лятната почивка... Това я уврежда в дългосрочен план.

Но какво можете да направите, ако косата вече е увредена?

  • Мярка 1: Защитете косата си с шапка от слънцето и избягвайте натоварващи я процедури.
  • Мярка 2: Възстановяване на косата с терапия. Можете да използвате и домашни средства за маски. Например, можете да разбиете белтъци до втвърдяване, добавете малко лимонов сок и оставете тази смес да подейства за около 15 минути. Алтернативно или допълнително, може да се втрие зехтин във върховете на косата или да се измие с бира. Има безброй начини, които придават на косата блясък.

Професионално ноу-хау

Най-добре помагат продукти, които са специално разработени за такива случаи. На Ecco Verde разполагаме с много широка гама продукти за грижа за косата, от масло за коса, интензивни терапии до специални продукти за грижа за косата. Ще наметите решение за всеки тип коса и всеки проблем. Разбира се, всички продукти са натурална козметика и не съдържат силикони.

И така: Лятото е прекрасен сезон, но изтощава много косата ни. Ако се грижим за нея редовно, тя може да оцелее през лятото. Тук ще намерите всички продукти за грижа за косата на международни водещи марки.