Личната грижа за тялото може да бъде полезна за планетата

Личната грижа за тялото може да бъде полезна за планетата

Намаляването на пластмасовите отпадъци става все по-лесно!

Малките грижи, които полагаме всеки ден, могат да окажат голямо влияние върху околната среда.

Ефективни ежедневни съвети

Замисляли ли сте се някога колко много отпадъци изхвърляме месечно от продукти за еднократна употреба или химикалите, които те често съдържат и ние доставяме на организма си? Повечето продукти за лична хигиена често са съставени от 60-85% вода и се съхраняват в опаковки за еднократна употреба, които имат достъп до всички точки по света.
Ако добавянето на вода бъде намалено, ще сведете до минимум емисиите на CO2, които се отделят при транспортирането.

Повечето хора не се замислят за това и защо е необходимо да го правим, когато е част от ежедневието. Но малките промени могат да имат голямо значение. Едно средностатистическото домакинство използва 24 бутилки сапун за ръце за еднократна употреба за една година, а една жена - 528 дамски превръзки/тампони за еднократна употреба само за две години, което създава много ненужни отпадъци.

4 продукта, които могат да внесат промяна

Преминаването към продукти за грижа на тялото за многократна употреба е лесен и удовлетворяващ начин да промените ежедневието си и същевременно да допринесете за по-чиста планета.

AllMatters (или познатата ни марка OrganiCup) разработва два продукта под формата на прах: нежен сапун за ръце и измиващ продукт за тяло с прахообразна пяна. Насладете се на комплекта вкъщи и смесете сапуна на прах с топла вода в предоставената алуминиева бутилка, която може да се рециклира. Бутилката е част от промяната и намалява броя на продуктите за еднократна употреба в банята или в кухнята, а сапунът е по-дълготраен от обикновения сапун. С трите опаковки за допълване, включени в стартовия комплект, разполагате със сапун за 5 месеца, който не заема много място в дома ви.

Устойчива месечна грижа за тялото

Преминаването към продукти за многократна употреба е лесно, здравословно и наистина екологично. AllMatters предлага две алтернативи на тампоните за еднократна употреба: менструално бельо и менструална чашка.

Менструалните бикини AllMatters изглеждат и се усещат като обикновено бельо, но имат вградени слоеве от високотехнологични материали, които служат за различни цели: от абсорбиране на менструалното течение до усещане за сигурност по време на менструация.
В зависимост от менструалното кръвотечение бельото може да се използва вместо менструална чашка, тампони или заедно с чашка за по-голяма сигурност.
Месечният слип е чудесен вариант за тези, които искат да преминат към менструален продукт за многократна употреба, но не искат да използват продукт, който се поставя (като чашката). Това превръща предложения от AllMatters в съзнателна алтернатива на традиционните продукти.

Бельото AllMatters е подходящо от леко до средно течение и абсорбира количеството на един до два тампона. Предлага се в черен бикини стил и в седем различни размера (XS-XXXL).

AllMatters предлага и лесна за използване менструална чашка, която може да се изпразва и мие между отделните употреби. Тя е изработена от 100% медицински силикон, който е напълно безопасен за употреба и не пречи на естествената флора на тялото ви. Тя приляга сигурно и не пропуска, което позволява да я използвате по време на спорт, плуване или йога.

Тя се предлага в три различни размера, така че може лесно да намерите най-подходящия за вас. За разлика от тампоните, менструалната чашка е безопасна за 12 часова употреба, така че можете да я носите и през нощта.