Слънцезащита: погрижете се за кожата си

Слънцезащита: погрижете се за кожата си

Отново е лятото и слънцето грее с пълна сила. То не само осигурява високи температури, но доста загряв кожата ни.

При всички дейности на открито, като например туризъм, градинарство или спорт, рискът от слънчево изгаряне през лятото е особено висок. Ето защо правилният слънцезащитен крем е много важен. Той трябва да бъде избран в началото на сезона. Като правило, колкото по-високо е SPF, толкова по-добре.

Най-добре е да се нанесе преди да излезете. За лице препоръчваме специално разработения Гел за слънце от Eco Cosmetics с SPF 30 или Крем за лице SРF 30 от Biosolis.

Водоустойчивите слънцезащитни продукти са подходящи за всички любители на спорта. И тук предлагаме голям избор., като например слънцезащитен крем от Anthyllis със силен SPF от 50 или Sun Stick от EQ Evoa (който също е отличен за зимни спортове, предпазва кожата с ценни масла).

Разбира се, на Ecco Verde ще намерите и класическа слънцезащита за тялото. Тук можете да изберете повече от 120 различни продукта. Така че има нещо за всеки случай и тип кожа.

Това, което често се забравя в предпазването от слънцето, са устните. Но те също са много чувствителни и се нуждаят от защита, ако сте прекалено дълго на слънце. Тук препоръчваме Био балсам за устни от Hurraw с SPF 15 и ценни органични масла .

Детската кожа е особено чувствителна към слънцето, защото не е развила напълно естествената си защита. Много е важно да изберете висок фактор за защита от слънце. Два продукта, които можем да препоръчаме, са Biosolis Kids Sun Milk и Eco Cosmetics Baby & Kids Sun cream .

И накрая, нека да поговорим за това, което имаме на главите ни: косата ни. Най-добрата защита срещу твърде много слънце все още е шапката. Това е най-добрият начин да се предотврати сухата коса и нацепени краища. Ако шапката не е опция, трябва най-малкото да защитите косата си с масло за коса. Нашата гама от слънцезащитни масло включва и няколко специални масла за косата.

Винаги нанасяйте редовно

Кожата е най-големият орган на тялото и нищо не забравя. Всичко, което някога сме й сторили, е запаметено. Всяко слънчево изгаряне се наказва - както станем по възрастни - под формата на петна, бръчки или пигментация. В допълнение, рискът от рак на кожата се увеличава при всяко слънчево изгаряне. Никога не забравяйте защита от слънцето и предпазвайте децата си. За нещастие често се забравя: дори и най-високия SPF не издържа вечно. Ето защо трябва да се мажете редовно при дълъг ден на слънце. След всяко влизане в басейна това е абсолютно необходимо.

След слънчеви бани - грижи

Слънцето е натоварване за кожата, тя изсъхва, дори ако я предпазим от вредно ултравиолетово лъчение. За да се предотвратят бръчките на сухота и за да накарате кожата да се възстанови отново за следващото посещение на басейна, интензивното овлажняване вечер е винаги добра идея. Абсолютната класика е алое вера, което успокоява и овлажнява кожата с активните си съставки. Но днес има и много продукти, специално разработени за грижа за след слънце .

И така: забавлявайте се на открито и с прекрасно лято без изгаряния.