25 начина за успокояване на кожата

25 начина за успокояване на кожата

Кожата ви е непредсказуема? Днес всичко е наред, а утре вече имате обрив? Ето нашите 25 съвета за по-здрава, по-нежна кожа.

 1. Сменете почистващия гел
  Избягвайте силни детергенти, изсушаващи алкохоли и кърпи за лицето. Сменете всичко това с успокояващо, подхранващо почистващо средство и вижте как кожата ви става по-балансирана, по-изчистена и сияйна.
 2. Обратно към базовата грижа
  Ако имате проблемна кожа, е изкушаващо да правите колкото се може повече срещу проблема - тоест да изчерпите всички възможни средства. Това често е контрапродуктивно. Върнете се към обикновен почистващ гел и средство за поддържане на кожата хидратирана, докато нещата не се успокоят.
 3. Спете добре
  По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но качественият сън е от съществено значение за здравата кожа. Нашите кожни клетки се възстановяват и регенерират два пъти по-бързо, докато спим. Освен това нивото на стрес се държи под контрол.
 4. Опитайте хранителна добавка за мастни киселини
  Есенциалните мастни киселини имат мощни противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за балансиране на хормоните. Задължително за всички, които страдат от пъпки, хормонални акне, екзема или други подобни.
 5. Водете си дневник
  Напишете какви продукти използвате, какво ядете, колко упражнения правите и какви кожни промени забелязвате. По този начин можете да разпознаете модели във времето - може би обривът е свързан с определена храна?
 6. Не се страхувайте от пилинга
  Нежен, редовно прилаган пилинг подпомага обновяването на кожните клетки, премахва мъртвите кожни клетки и освобождава здравата, свежа кожа отдолу.
 7. Без повече колебания
  Кожата ви се нуждае от време, за да свикне с нов продукт. Ако няма дразнене, трябва да дадете на кожата си две до четири седмици, за да свикне с новия продукт. Ако желаният ефект все още не се появи, можете да опитате нещо ново.
 8. Без синтетика
  Познати синтетични съставки, като например феноксиетанол, могат да бъдат тласък за чувствителна кожа и кожни заболявания като екзема и контактен дерматит.
 9. ... но също така обърнете внимание на дразнещите естествени съставки
  Във високи концентрации напълно естествените съставки могат да раздразнят кожата. Например, твърде много етерично масло е много дразнещо за кожата.
 10. Сменяйте чаршафите често
  Особено калъфката на възглавницата и възглавницата трябва да се сменят или обръщат често. Това може да сведе до минимум обривите, тъй като през нощта кожата е по-малко изложена на бактерии.
 11. Дишайте
  Ефективното управление на стреса е мощен инструмент за поддържане на чувствителната кожа под контрол. Опитайте техники за релаксация, съзнателно дишане, йога или медитация - или просто редовни разходки сред природата. Това помага.
 12. Редовни масажи на лицето
  Масажите на лицето помагат за лимфния дренаж и спомагат за поддържането на кожата сияйна и стегната - без допълнителни продукти. Важно е само масажът да е нежен и да не е твърде стимулиращ.
 13. Почиствайте телефони и четки за грим
  Имате ли често обриви по бузите привидно без причина? Това може да се дължи на бактерии или отлагания, които се образуват по екрана на смартфона или върху четките за грим.
 14. Не пропускайте хидратиращата грижа
  Дори мазната кожа може да бъде предразположена към сухота. Използвайте лек овлажнител, който попива бързо и го използвайте редовно. С течение на времето кожата става по-балансирана.
 15. Избягвайте рафинираната захар и млечните продукти
  Някои изследвания посочват връзка между консумацията на рафинирана захар и млечни продукти и появата на възпалителни кожни заболявания, включително акне. Опитайте се да избягвате тези продукти и запишете всичко в дневника си.
 16. Намерете своя pH баланс
  Поддържането на чувствителната кисела мантия на кожата е важно за цялостната здрава кожа. Ето защо, опитайте се да избягвате продукти, които пречат на тази защита.
 17. Пийте много
  Тялото и кожата могат да функционират правилно само ако пиете достатъчно течности. Трябва да са поне 1,5 литра на ден.
 18. Погрижете се за себе си
  Опитайте се да правите нещо, което ви прави щастливи всеки ден. Няма значение какво е. Това може да бъде релаксираща вана, разходка сред природата или филм. Важно е да ви е приятно.
 19. Намалете температурата
  Горещият въздух съдържа по-малко влага, поради което кожата изсъхва по-бързо. Не става въпрос за това да седите в студени помещения, но не трябва и да е прекалено топло.
 20. Съпротивлявайте се на желанието да се почешете
  При пъпки или сърбеж на кожата често желанието за почесване е много голямо. За съжаление, това е най-лошото възможно решение в случая. Кожата вече е раздразнена и тя ще бъде допълнително увредена. Това отваря вратата към инфекции и възпаление.
 21. Използвайте противовъзпалителни средства
  Потърсете естествени противовъзпалителни средства, които да помогнат за възстановяване на баланса на кожата. Много от тези естествени противовъзпалителни средства също успокояват кожата.
 22. Не се обезкуражавайте
  Обратният път към балансираната здрава кожа е пътуване с отклонения и трудности. Независимо от това, не трябва да се обезкуражавате от неуспехите. Всеки неуспех предлага възможност да се поучите. Така че вие сте по-добре подготвени за бъдещето. Но не забравяйте, че не става въпрос за съвършенство - защото то не съществува.
 23. Сменете своя душ гел
  Внезапна появата на суха, сърбяща кожа може да се дължи на грешен душ гел. Опитайте различни продукти, ще намерите един, с който кожата ви ще се чувства отлично - просто трябва да го откриете.
 24. Подхранвайте кожата си
  Не е нужно да се страхувате от масла. Правилното масло за лице ще осигури на кожата ви много подхранващи съставки, като например важните омега-3 и -6 мастни киселини. Така подхранвате кожата и тя се регенерира.
 25. Потърсете помощ
  Винаги има експерт, който може да ви помогне при вашите проблеми с кожата. Важно е да направите първата стъпка и да попитате. Това е единственият начин другите да могат да ви помогнат.