Серията Кактусова смокиня от Weleda

Серията Кактусова смокиня от Weleda

Кактусовата смокиня принадлежи към семейство кактусови. Това означава, че това растение, както всички кактуси, е истински сървайвър. Кактусовата смокиня се среща в Северна и Южна Америка, а също и в Карибите. Там тези растения са ценни полезни растения, тъй като се приготвят като салати или зеленчуци, подобно на краставиците.

С течение на времето дървоподобното растение се е научило да съхранява много влага много бързо, дори в изключително сух климат. За да стане това, растението се нуждае от много свързващи вода съставки, които са полезни и за нашата кожа. Weleda извлече тези съставки и ги използва, за да създаде своя собствена гама за грижа за кожата на лицето.

Изключително задържащи водата съставки

Но кои са споменатите съставки, които не само осигуряват оцеляването на кактусовата смокиня, но и осигуряват отлична грижа за нашата кожа? Това са предимно полизахариди, т.е. въглехидрати, които се появяват в кълновете под формата на слуз. Специфичните полизахариди на кактусовата смокиня имат отлични водосвързващи свойства.

Weleda разработи собствен производствен процес за извличане на тези съставки, който също е регистриран като патент. Продуктите от новата серия

  • съдържат 100% натурален екстракт от био кактусова смокиня
  • са богати на свързващи водата полизахариди
  • научно доказано осигуряват дълготрайна хидратация
  • укрепват бариерната функция на кожата, което означава, че влагата се задържа в кожата
  • имат успокояващ ефект
  • са леки и освежаващи

Това прави серията идеална за хора, които снабдяват кожата си с много естествена влага, но в същото време не искат да я утежняват с изключително богати кремове или масла.

За повече биологично разнообразие

Суровините за производството на екстракт от кактусова смокиня идват от Мексико. Weleda внимава да използва само висококачествени, органично отгледани суровини. Устойчивостта се осигурява и от факта, че растенията естествено се нуждаят от малко вода - в крайна сметка водата става все по-ценна. Освен това суровините за Weleda се произвеждат с малко енергия. Парчетата кактусова смокиня просто се сушат на слънце. Прозрачната верига на доставки и фокусът върху насърчаването на биологичното разнообразие завършват мерките, предприети от Weleda за повече биологично разнообразие.

Тук ще намерите продуктите от новата серия Кактусова смокиня на Weleda:

24 часа овлажняващ крем Кактусова смокиня

Овлажняващ спрей Кактусова смокиня

Гел за околоочен контур Кактусова смокиня

24 часа Овлажняващ флуид Кактусова смокиня