Екологична грижа за зъбите!

Екологична грижа за зъбите!

Алтернатива на четките за зъби за еднократна употреба

Малка четка за зъби: голяма стъпка за околната среда!

Всяка година в света се изхвърлят около 3,5 милиарда пластмасови четки за зъби, затова изглежда повече от уместно да се търсят екологични алтернативи. Но възможно ли е? Това са въпроси, които се задават във връзка с премахването на пластмасовите торбички за еднократна употреба, които се смятат за пречка. Изненадващо, на пазара има много алтернативи. След като проблемът бъде разрешен, ежедневният навик бързо ще се превърне в постоянна промяна, която ще бъде полезна за всички нас и за околната среда.

Каква е алтернативата? Екологична четка за зъби!

Австралийската марка Natural Family CO. предлага четки за зъби, чиито дръжки и опаковки са изработени от царевично нишесте, без ГМО, и следователно са 100% биоразградими. Устойчиво отглежданата царевица има многобройни предимства: тя идва от възобновяем източник, не съдържа токсини и може да се компостира.
При обработката на царевичното нишесте се получава полимлечна киселина (PLA), която му придава консистенция, подобна на пластмасата, която съдържа вредни вещества. Като суровина нишестето е подобно на царевичното брашно, но има основното предимство, че се извлича от вътрешността на зърното и се сгъстява повече, отколкото брашното, направено от цяло зърно.

Само след десет седмици в компостиращата среда, дръжките от царевично нишесте започват да се разграждат и след около 12 месеца придобиват кремообразна консистенция, която може лесно да се разгради. Това е изключително кратък период от време в сравнение с повече от 400 години в депото за отпадъци!

Косъмчетата на четките за зъби са изработени от мек, рециклируем найлон, който не съдържа BPA. Това ги прави деликатни, но достатъчно здрави, за да издържат на постоянна употреба. Освен това косъмчетата са заострени, така че дори междузъбните пространства, могат да се почистят перфектно.

Принос към екологичното съзнание

Тъй като е изключително важно да се повиши осведомеността за проблема с пластмасата, Natural Family CO. и нейната побратима марка JACK N' JILL си поставиха за цел да подкрепят организацията в защита за планетата и да дарят 1% от приходите от продажби за тази кауза.

"1% for the Plane " е международна организация, чиито членове даряват поне 1% от годишните си продажби за екологични каузи. Мисията е "да изградим, подкрепим и активизираме алианс от компании, които са финансово ангажирани със здравословна планета".

Съоснователката на Natural Family CO., Рейчъл Бернхаут, заявява: "Целта на Natural Family CO. е да повиши осведомеността за продуктите без пластмаса и в замяна да подкрепи екологични инициативи чрез дарения".

Насладете се на всички продукти на Natural Family CO!