Козметични съвети за груби мъжки лица

Преди се смяташе, че един истински мъж се нуждае само от един сапун. Е, тези времена са в историята. Днес все повече мъже отдават голямо значение на добре поддържан, свеж вид. Но, за да се постигне това, мъжът се нуждае от нещо повече от просто един сапун.

Да не си помисли някой след това въведение, че е достатъчно е да се използва козметиката на половинката им. Това не действа, защото мъжете имат различен тип кожа от жените. Тя е по-дебела с около една пета, поради което е по-малко чувствителна към различни температури или други влияния и има по-балансирано ниво на хидратация. Следователно, продуктите за жени са обикновено прекалено мазни.

Като мъж, на Вас не Ви е нужен цял арсенал от тоалетни принадлежности, ако искате да направите нещо добро за кожата си. Няколко продукта, които се прилагат последователно, са напълно достатъчни.

От какво се нуждае мъжът:

Почистващ гел или крем

Веднъж на ден лицето трябва да се измива с мек почистващ продукт. Той трябва да бъде с неутрално рН и да не изсушава кожата. Ето защо, душ-гелът изобщо не е подходящ за почистване на лицето. Кожата става  изключително суха и раздразнена.

Хидратиращ крем

Тъй-като мъжката кожа е по-дебела от тази на жените, в повечето случаи не се нуждае от никакъв овлажнител. През зимата обаче, това е добра идея, защото студения и сух въздух отнема на кожата много влага. Подходящи са бързо попиващи, освежаващи кремове.

Пилинг

Веднъж на седмица може да се използва пилинг. Чрез грубите частици в пилинга се отстранява горния слой на кожата. Това предотвратява появата на пъпки и подпомага регенерацията на кожата. Освен това структурата на кожата става по-фина.

За след бръснене

След бръснене а е задължителна употребата на афтършейв. Кожата е успокоена и се предотвратява раздразнене. По принцип, най-добри са леки, витализиращи и освежаващи продукти. Тук, обаче, трябва да се прецени, кое най-добре отговаря на Вашия тип кожа. 

Кремове против бръчки

Тъй-като мъжката кожа е по-дебела, тя се набръчква по-късно, в сравнение с жените. Въпреки това, и мъжете рано или късно се сблъскват с появата на бръчките. Всеки, който иска да предотврати това, може да използва продукти против бръчки. Това наистина може да предотврати бръчките изцяло, но тяхната поява може да се забави.