Сертифицирана Demeter-козметика

Пазаруване по категория:

Demeter: 222 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Сертификатът Demeter се счита за най-високия знак за качество и обозначава козметични продукти, които са произведени в съответствие с най-строгите правила. Това се отнася и за техните суровини.

Особено строгите правила на Demeter гарантират, че при производството на козметиката със сертификат Demeter се използват само най-добрите съставки с най-високо качество.

През 1927 г. група фермери, работещи според антропософското учение на Рудолф Щайнер, основават Асоциацията Деметра. Отглеждането на културите и земеделието се е извършвало и все още се извършва в съответствие с биодинамичните принципи. Според тази мисловна школа Земята се възприема като жив организъм. Само чрез биодинамичното земеделие в култивираните растения може да се появи по-висш порядък, който да им позволи да се превърнат в истинска храна, която е цялостно подхранваща (т.е. за тялото, ума и душата) и по този начин защитаваща живите същества. Биоразнообразието и обработваемата земя, изключително в комбинация с животновъдството, също са от голямо значение.

Извадки от обширните насоки на Demeter:

  • Най-малко 95% от всички съставки трябва да произхождат от биологично земеделие и най-малко 90% от производство на Demeter;
  • Само чисти и естествени растителни аромати и екстракти от растенията, на които е кръстен продуктът, са разрешени.
  • Могат да се използват само необходимите съставки (консервирането с лимонена киселина не е разрешено, вместо нея може да се използва лимонов сок).
  • Не са разрешени ненужни производствени процеси, които са вредни за продуктите (например хомогенизиране на млякото).